Var smart med din skatteåterbäring.

Posted by Emma on 2018-08-16 18:15

Lästid: 2 minuter

Många av oss har säkert en lista med vad vi skulle vilja göra om vi fick in extra pengar på kontot. Det kan vara allt från att renovera en nuvarande bostad eller kanske öka sitt nuvarande månadsspar.

I år är det rekordmånga som får tillbaka pengar hela 898 000 personer. Är du en av de 898 000?  Hur ska du använda återbäringen? Spara eller slösa? Eller varför inte båda? Bestäm en procentsats av skatteåterbäringen som du väljer att spara i någon investeringsprodukt. Det bästa är, om du inte redan gör det, att sätta ett fast månadsspar. Kanske kan du ta samma procentsats som du tar från skatteåterbäringen? 

facebookthomas

Här är lite tips när du investerar:

  • Satsa inte allt i samma korg.  I finansvärlden kallas detta diversifiering. Du sprider dina risker på dina investeringar och därmed blir mindre utsatt om någon investering inte skulle bli framgångsrik. Hos oss på Toborrow kan du som långivare välja vilket belopp du vill låna ut till respektive riskbetyg som företaget tilldelas.

  • Välj att investera i något du själv har kunskap om eller tror på. Om du dessutom investerar i något som du tror på och vill stötta blir det win-win. Du kan alltid läsa om företaget som ligger under en aktuell budgivning. Där får ägaren själv skriva om företaget och vad syftet med lånet är. Det finns även alltid bokslut som redovisas i slutet.

  • Börja med ett lågt belopp för att sedan trappa upp när du hittat vilken sparform som passar dig. På Toborrow kan du investera från 100 kr och uppåt.  På Toborrow stöttar du tillsammans med andra privatpersoner, företag och institutioner småföretag i deras utveckling samtidigt som du har möjlighet till avkastning på ditt investerade kapital. Du låter inte bara dina pengar växa utan bidrar även till en hållbar samhällsutveckling. Hur grymt är inte det?

Vill du läsa mer om hur du börjar investera via vår plattform? Klicka här. 

 

 

Taggar: Företagslån, Investera, Toborrow, Crowdlending, skatteåterbäringen