Låt pengarna jobba för dig - uppnå den s.k ränta-på-ränta-effekten.

Posted by Emma on 2018-10-19 09:00

Lästid: 3 minuter

Låt pengarna jobba för dig står det i rubriken, men hur menar vi då? Jo, genom att komma igång med att låna ut dina pengar därmed få utbetald ränta så kan du uppnå den s.k ränta-på-ränta-effekten. Avkastningen beror på hur länge du kan avvara dina pengar samt vilken risk du är villig att ta; låg, medel eller hög risk. Men hur gör du för att komma igång?

 
Se till att ha ett överskott.

Det behöver inte vara så krångligt. Titta på intäkter och utgifter. Vad blir kvar? Se till att ha ett litet överskott varje månad, det kan handla om hundralappar. Sätt sedan de pengarna i arbete.

 

 

Sätt en plan. 

För att veta vilka innehav du ska investera i är det viktigt att först sätta en plan så att du har något konkret att utgå ifrån. Hur länge vill du avvara ditt kapital och vilken risk du är beredd att ta. Du kan också dela upp pengarna på olika investeringsprodukter. 

 

Var beredd att förlora kapital.

Att investera i finansiella produkter innebär alltid en risk. Det är viktigt att vara medveten om det och försöka diversifiera så gott det går i portföljen. Genom att följa några enkla grundprinciper kommer din portfölj må bättre vid en eventuell nedgång än om du inte gör det. Satsa inte mer pengar än vad du har råd att förlora. 

 

Lägg inte allt i samma investering.

Ett bra sätt att sprida riskerna är att investera kapitalet i olika bolag, olika branscher och olika riskklasser. På så sätt får du en bra riskspridning vid en eventuell nedgång. Hos oss kan du ställa in autobud som drar det belopp du bestämt till den riskklass du ställt in, där tar den inte hänsyn till vilken bransch det är. Då får du istället använda dig av manuell budgivning där du själv väljer företag, ränta och belopp du vill investera.  

 

Långsiktig + regelbundet = sant. 

Genom att vara långsiktig och spara regelbundet på månadsbasis minskar du risken i portföljen vid en eventuell nedgång. Vid långsiktiga investeringar har du även möjlighet att nyttja ränta-på-ränta-effekten. Desto fler utbetalda räntebetalningar du får och ju fler återinvesteringar du gör, desto mer växer ditt kapital. På Toborrow investeras din utdelning igen om du inget tar ut dem från din portfölj. Därmed får du en ränta-på-ränta-effekt och det enda du behöver göra är att ställa in ditt autobud.


Lycka till med dina investeringar! 

 

Taggar: Företagslån, Investera, Toborrow, Crowdlending, Investerare