Tips på podcasts till dig som företagare

Posted by Emma on 2019-01-10 14:04

Har du någon gång sett eller mött en person skrattandes eller leendes på gatan eller kanske på bussen? Förmodligen lyssnar den personen på en inspirerande och rolig podcast. För dig som inte riktigt har lugnet eller tiden att sätta dig och läsa en bok - Podcast är något för dig på språng. Här kan du slå två flugor i en smäll, du kanske åker kommunalt till jobbet eller kan göra två saker samtidigt. Det finns massor av olika Podcasts och det bästa är att det finns massor av bra Podcasts. Vi har samlat några poddar om företagande och entreprenörskap. 

 

Du som vill utvecklas som företagare kommer att gilla.. 

 

Företagarpodden

”Julia Selander, vd Venture cup och Företagarnas vd Günther Mårder svarar på dina frågor och diskuterar företagandets vånda och skönhet.” Nytt avsnitt varje onsdag. 

Lyssna på företagarpodden här. 

 

Drömpodden

”Drömmar är i fokus när Johannes Gustavsson pratar med framgångsrika profiler i Drömpodden. Vi får följa med gästerna från barndomen, in i karriären och vidare till framtiden. Låt dig inspireras av samtalen! ”

Lyssna på Drömpodden här.


Karriär Podden 

Eva Ekedahl möter och intervjuar Sveriges mest framgångsrika kvinnliga ledare om deras karriärer.

Lyssna på Karriär Podden här.

 

Digitalpodden 

”DI Digitals egna podd som tar upp entreprenörerna, riskkapitalisterna och de digitala affärsidèerna som påverkat näringslivet. Håller alla ögon och öron öppna för vad som händer inom internetindustrin.”

Lyssna på Digitalpodden här.

 

Framgångspodden

”Entreprenören Alexander Pärleros driver podden och här samsas karriärstips, personlig utveckling och humor med spännande och framgångsrika gäster. Och du - om det finns ett recept på framgång, så kan du antagligen hitta det i den här podcasten!”

Lyssna på Framgångspodden här.

 

Skatteskolan

”Skatteskolan - En podcast för företagare är en podcast producerad av Tillväxtverket och Skatteverket. Här tar vi upp det mesta du behöver veta om skatter, bokföring och moms när du ska starta eller driver företag.”

Lyssna på Skatteskolan här.

 

Startuppodden

”Ett projekt i 40 avsnitt som skapades av Mikael Zackrission 2013 som är journalist med tjugo års erfarenhet av att bevaka teknik, internet och startups. Mikael har också varit chefredaktör för Internetworld, webbchef på Veckans affärer, jobbat med digitala medier på Sveriges Radio och grundat tidningen Nya Affärer. I podden intervjuar han svenska entreprenörer för att ta reda på hur man lyckas med sin startup – och hur man reser sig igen efter motgångar.”

Lyssna på Startuppodden här.

 

DrivaEget - podden 

Är ett samarbete mellan tidningen Driva Eget och Björn Lundèn Information AB och riktar sig till att förenkla ditt företagande. I poddarna får du bland annat ta del av hela resan i att skapa ett företag, från pitch till expandering.

Lyssna på DrivaEget här.

 

 

Lycka till med ditt företagande! Vi hejar på dig. 

 

 

Taggar: Företagslån, Crowdlending, företagare, hurväxerdittföretag, toborrrow, Podcast