Startade företaget för att förändra den svenska äldreomsorgen - Leva hela livet!

Posted by Emma on 2018-08-16 18:16

Lästid: 2 minuter

Tänk om vi istället för att fokusera på vad som orsakar sjukdom vänder på det och frågar oss själva: Vad orsakar hälsa? Olof Ryderberg, en av ägarna av Temabo-koncernen, gjorde exakt detta. Temabo startades för att ta den svenska äldreomsorgen till en ny riktning. Frågan som i början ställdes var: Hur kan vi skapa ett aktivt boende för äldre? Efter mycket research och läsande av forskningsresultat, byggde de vidare på sin idé och skapade Temabo. 

TemaBofacebook

”Det kostar en del att växa i vår bransch”


- Det kostar en del att växa i vår bransch. Långivarna gav oss en möjlighet att växa utan storbankernas hjälp. Vi fick rörelsekapital som kunde driva vår verksamhet vidare och långivarna fick en bättre avkastning på sina investeringar. Toborrow var en mellanhand som fick allt att fungera rent tekniskt. Detta ger oss som småföretag en chans att utvecklas och växa.

 

”Synen på den äldre människan som en belastning när personen når pension måste förändras”


- För att aktiviteterna, det sociala innehållet och rehabiliteringen ska fungera bra är det nödvändigt att integrera dem som en naturlig del i vården och omsorgen. Synen på den äldre människan som en belastning när personen når pension måste förändras. Därmed vill vi stärka den boendes självkänsla, trygghet och sociala betydelse. Vilket vi behöver för att varje dag ska upplevas som meningsfull och för att vi ska kunna erbjuda förutsättningar att få leva hela livet varje dag.

Kan du ge några tips till den som vill starta eget?

De tips jag skulle ge till den som vill starta eget är att:

  • jobba långsiktigt.
  • fokusera på att uppfylla kundens behov.
  • gör det du är bäst på och anlita personer och kompetenser som kompletterar dig.

 

Hitta någon som tror på din idé lika mycket som du gör. Läs mer här

 

 

Taggar: Företagslån, Investera, Toborrow, Crowdlending