Spartips till dig som vill komma igång med ditt sparande i växande företag

Posted by Emma on 2018-10-18 09:00

Hos oss kan du låna ut som privatinvesterare, institution eller via ditt företag till andra företag som söker finansiering via vår plattform. Du registrera dig som långivare och aktiverar din portfölj genom att sätta in pengar. Efter det kan du vara med i budgivningar tillsammans med andra företag, privatpersoner och institutioner. Räntan du vill låna ut till kan uppgå till 10 %.  

Men nu till det svåraste, att komma igång! Fem steg som kan göra det lättare för dig att starta dina investeringar redan idag och diversifiera dina investeringar.  

  1. Det viktigaste är att börja spara. En bra start är att varje månad spara minst 10% av din nettoinkomst. Ju mer du sparar idag – desto längre tidshorisont får dina sparpengar, vilket gör att de har chansen att växa mer. 
      
  2. Tänk på risken. Risk hänger ihop med avkastning och avkastning vill vi ha! Minska risken genom att vara långsiktig och investera i flera bolag. Läs mer om det här. (länka till Fredriks blogginlägg) 
     
  3. Sätt upp ett rimligt månadssparande. På så sätt så blir ditt månadssparande hållbart och inte något du följer i tre månader för att sedan minska ditt månatliga sparbelopp eller i värsta fall sluta helt. 
     
  4. Kunskap är din viktigaste investering - Välj dina bolag rätt. Se till att du förstår verksamheten och dess bransch. Då vet du vad bolagen kan komma att påverkas av. 


Lycka till med dina investeringar! 

 

Taggar: Investera, Toborrow, Crowdlending, Investerare