”Småföretagaren uppger att det är svårt att få extern finansiering i tillväxtfasen.”

Posted by Emma on 2018-08-16 18:01

Lästid: 2 minuter

Företagarnas finansieringsrapport 2018 visar att många småföretag vill växa och utveckla sina verksamheter men över hälften av småföretagaren uppger att det är svårt att få extern finansiering i tillväxtfasen.

För bolag som befinner sig i en uppstarts- eller tillväxtfas är alternativa finansieringskällor viktigare. Företagen som befinner sig i dessa utvecklingsfaser finansierar sig i högre grad med tillskott från ägare, banklån eller lån från ägare, familj eller vänner.

Vi tycker det är otroligt viktigt att en finansiering inte ska sätta stopp för ett företags utveckling och drömmar. Det är småföretag som skapar tillväxt och jobbtillfällen.

 

 

SUP46toborrow

 

 

”Utvecklingen kommer sätta press på storbankerna”

- Även om nya finansieringslösningar växer fram tar det tid innan det stora flertalet känner till och börjar använda dessa. Klart är dock att utvecklingen kommer att sätta press på storbankerna, säger Daniel Wiberg.

Investeringsformen Crowdlending öppnar upp möjligheten för småföretag att genom privatpersoner, andra institut och företag ta emot finansieringshjälp samtidigt som investerarna får avkastning på det utlånade kapitalet.

Vi vill bidra till en hållbar samhällsutveckling

Vi vill bidra till en hållbar samhällsutveckling, starten på den resan är vår mötesplats där företag och sparare växer tillsammans. När finansanalytiker från Stureplan möter bilmekaniker från Småland. När potatisodlare möter kodare, landsortspolitiker möter lattepappor, förskolelärare möter managementkonsulter och entreprenörer möter förtidspensionärer – det är då det händer något. Att varje dag få se hur möten skapas, affärer utvecklas och främlingar förvandlas till partners – det är häftigt. För det är då vi växer.

 

Taggar: Företagslån, Företagarna, Finansieringsrapporten, Toborrow, Crowdlending