Nytt år - ny investeringsstrategi?

Posted by Emma on 2018-12-14 11:47

Lästid: 2 minuter

Det är inte bara träning som är med på nyårslöften hos många utan även att ordna upp bland sina investeringar. Låt det inte ta slut efter tre veckor i januari utan låt det bli ett löpande arbete mot ett mål som du sätter upp tidigt. Kanske sparar du till något speciellt eller bara sparar inför framtiden. Oavsett så har vi några tips när du sätter upp din nya investeringsstrategi. 

När man bygger en portfölj kan det vara bra att ha en portföljstrategi. Det är i princip en strategi över hur man har tänkt hantera sitt sparande och sina investeringar. Några saker att tänka på när du sätter en ny strategi för året.

 

  1. Kontrollera din nuvarande portfölj. Har du mycket bolag inom byggbranschen eller kanske redovisningsfirmor? Sprid dina risker med en rad olika branscher, storlekar och riskbetyg. Ett enkelt sätt att korrigera så att du får en mer spridd portfölj är att förutom använda dig av autobud - även använda manuella bud där du själv väljer vilket företag du investerar i.
     
  2. Kommer inte dina autobud med i lånen så ofta som du vill? Ta en titt på vilka räntor du ställt in och till vilka riskklasser. Du kan ställa in en ränta upp till 10%.

  3. Är du osäker på något vad gäller företaget du vill investerar i, ställ en fråga direkt till företaget på deras projektsida.

  4. Det finns många typer av investeringsstrategier och egentligen kan man säga att alla sparare har en egen strategi. Något man kan skilja på är offensiva och defensiva strategier. Investerar du i lån med högre risk och högre ränta och sen de med lägre risk och med lägre ränta? En offensiv strategi innebär att man vill ta en hög risk för att kunna nå en potentiellt hög avkastning. En defensiv strategi innebär istället att man snarare vill försöka skydda sina pengar mot inflation och nedgång genom att ta en lägre risk.

  5. Ha ett mål med ditt sparande. Det är lättare att spara pengar varje månad om du påminns om varför du började. Hur mycket pengar behöver du spara ihop? Ska du spara till en kontantinsats?  Eller kanske pensionen eller bara till att kunna sätta lite guldkant på vardagen? Att ha ett uttalat mål gör det lättare att motivera sig till att spara lite extra varje månad.

 

En strategi som andra investerare använder framgångsrikt behöver inte nödvändigtvis passa just ditt sparande. Om du inte vill behöva logga in och titta på portföljen varje dag kanske du ska välja en lite mer defensiv strategi som hos oss kan vara autospar, men du kan fortfarande varva med manuella bud då du inte behöver ställa in autobud på alla riskklasser. 

 

Lycka till med dina investeringar!

 

 

Taggar: Företagslån, Investera, Toborrow, Crowdlending, investeringsstrategi