"Min strategi är att vara långsiktig och diversifiera mitt sparande."

Posted by Emma on 2018-12-21 09:26
Lästid: 3 minuter
 
Patrick arbetar som förskollärare och har ett  intresse för ekonomi. Han är en vanlig småsparare som valt att sedan 2015 testa Toborrows tjänst för att diversifiera sitt sparande och är kund även idag. Hans strategi var att investera pengar långsiktigt. 
 
- Jag kom först i kontakt med plattformen 2015 efter att ha sett en reklam med er på tv. Jag funderade på hur jag skulle investera pengar långsiktigt för framtiden. Läste på kring företaget och peer-to-peer systemet och blev intresserad. Jag bestämde mig sedan för att testa en begränsad period.
 
Patrick fortsätter, 
 
- Jag är fortfarande kvar och nöjd med den tjänst Toborrow erbjuder. Jag har under mina tre år med Toborrow undersökt andra tjänster men valt att vara kvar hos Toborrow eftersom de är unika i utformningen av sin tjänst och med inriktning med växande företag i Sverige. Jag har jämfört med t.ex Lendify som inriktar sig mot privatpersoners lån, eller andra tjänster som kräver ett större kapital.
 

"Jag avsätter en mindre summa av min lön till mitt sparande."

 
- Jag avsätter en mindre summa av min lön till mitt sparande och tänker att det är pengar jag inte är i behov av i dagsläget, utan vill investera för framtiden. Det finns alltid en risk med  att investera pengar i aktier eller lån, men eftersom Toborrow erbjuder företagslån anser jag att de är säkrare än andra jämförbara tjänster som t.ex lendify. Det erbjuds även en form av säkerhet för lånen.
 
Patrick fortsätter, 
 
- Min strategi är långsiktig och att sprida risker. Jag är väl medveten kring riskerna och har därför valt att sprida lånen. Jag är försiktig och väljer noggrant ut vilka företag jag ska satsa på. Men jag använder Toborrows autobud funktion för att vara med en liten summa på varje lån för att sprida riskerna och satsar på dem jag tror mer på efter en egen efterforskning. Jag har också gått på erfarenhet och återinvesterat pengar i företag som lånat flera gånger från Toborrow och då visat på att de är tillitsfulla. En trygghet är också som utvecklats med åren är att Toborrows partners är med och delfinanserar lån. Detta ökar trovärdigheten mer i dessa lån.
 
 

Stort lycka till med dina investeringar och tack för att du delade med dig! 

 
 
 

Taggar: Företagslån, Investera, Toborrow, Crowdlending, Investerare