Johan hade pengar kvar i bolaget som han ville investera – han bedömde att Toborrow hade bra förhållanden mellan risk och avkastning.

Posted by Emma on 2018-11-15 09:53
Lästid: 2 minuter. 
Johan är en av våra investerare på Toborrow och en entreprenör sedan många år tillbaka. I detta blogginlägg delar han med sig av hur han tänker kring att investera via sitt företag och varför han valde just denna sparform.
- Jag är en tidigare entreprenör och drev ett företag i 10 år som sålde produkter för att skydda information på mobila enheter mot stöld och oavsiktlig exponering. Vi hade kunder i hela världen och hade några av världens största arbetsgivare som kunder. Mitt nuvarande företag är egentligen holdingbolaget som är kvar efter att verksamheten upphört.

“Fick höra om Toborrow via en kompis

 

-Jag fick höra om Toborrow via en kompis och blev nyfiken på själva sparformen. Då det låg kvar lite pengar i bolaget behövde jag investera det och Crowdlending bedömde jag var bra förhållande mellan avkastning och risk.

 

Hur tänker du kring val av företag du investerar i?

 

-Något jag lärt mig om företagande är att produkten eller affärsidén inte behöver vara så unik som många har uppfattningen om. Det viktiga är att driva bolaget på ett bra sätt. Jag satsar hellre på investeringar som inte är så spännande och där jag tycker risken ser lägre ut. Det är en fantastisk möjlighet att det går att få lån utan bankerna. Jag har själv pratat krediter med bankerna och det är inte alltid så enkelt eller roligt.

 

“Det är extra roligt med de företag som kommer tillbaka”

 

Johan fortsätter,  

-Det är extra roligt med de företag som kommer tillbaka för nya satsningar när den första gick bra, då känner jag att jag har varit med på en liten bit.

 

Om du skulle ge ett tips från en företagare till en annan, vad skulle det vara då?

 

-För att ett företag ska utvecklas tror jag det är viktigt att prova sina satsningar i liten skala först och se om de fungerar innan en större investering görs. Då hinner satsningen ta form för att passa marknaden innan risken tas.

 

Lycka till med dina investeringar Johan och tack för att du delade med dig. 

 

Taggar: Företagslån, Investera, Toborrow, Crowdlending, Intervju, Investerare