"Jag kunde veta vad mina investeringar användes till.”

Posted by Emma on 2019-01-17 17:05

Lästid: 2 minuter

Vanessa är en 22-årig student som pluggar till socionom och är väldigt intresserad av ekonomi. Hon lägger i snitt en timme om dagen i olika investeringsforum och är aktiv i ekonominätverket Economista.

– Jag tycker att det är viktigt att kvinnor har koll på sin ekonomi och kul att fler kvinnor har vågat börja investera på börsen, samt olika plattformar. Det som väckte mitt intresse för investeringar var att det är kul, speciellt att se pengarna växa.

 

”Om man sedan i sina investeringar kan hjälpa andra blir det extra kul.”

 
– Visst att man kan förlora en del, men om man är riskmedveten och inte lägger alla ägg i samma korg, så går det bra 95 gånger av 100. Får ont i magen av att tänka på alla pengar som ligger på banken med 0% ränta. Om man sedan i sina investeringar kan hjälp andra blir det extra kul. Med Toborrow kommer jag att veta att just jag hjälpt den restaurangen att öppna, det företaget att rekrytera personal och hjälpt företaget som står för förpackningen av mina chips.

Vi tycker det är viktigt att du som långivare läser på om företaget och bildar dig en egen uppfattning om företaget som faktiskt behöver just din hjälp. Hur tänkte du kring vilket företag du ville investera i?

 

- När jag valde företag tittade jag på vilket riskbetyg de hade, hur lång löptid det var och vilken summa de sökte. Sedan kontrollerade jag resultaträkningen och om jag tror på företaget. Jag har själv valt att investera mest i företag som hanterar livsmedel och bostäder, för att alla behöver äta och någonstans att bo.

 

”Varför jag valde Toborrow som investeringsplattform är för att jag får mycket bättre ränta än hos bankerna”


– Varför jag valde Toborrow som investeringsplattform är för att jag får mycket bättre ränta än hos bankerna, men till mindre risk än aktier eller fasträntekonton med den högsta sparräntan. Genom att investera i flera företag fördelas risken och Toborrow erbjuder ett bra skydd för mig som långivare om företaget inte kan betala. Här kan jag investera långsiktigt och jag vet vad jag får för avkastning varje kvartal, oavsett hur mycket börsen svänger.

 

 

Taggar: Investera, Toborrow, Crowdlending, Intervju