Jag märker ofta att jag som entreprenör i ett tillväxtföretag inte pratar samma språk som bankerna. Där fyller Toborrow ett viktigt behov.

Posted by Emma on 2018-11-14 10:14
Lästid: 2 minuter
 
Thomas Aziz  driver Crisp Film, ett produktionsbolag som sedan 2011 arbetat med film på beställning av företag, offentligsektor och byråer. De har även utvecklat ett eget TV-format som heter Chevaelresk som i år även blev en bok.
 
Hur kom det sig att du vände dig till Toborrow?
- Fick tips om det på Almedalen och tänkte det är intressant upplägg att testa. Modern affärsmodell och gör oss företagare mindre beroende av fyrkantiga banker. Jag märker ofta att jag som entreprenör i ett tillväxtföretag inte pratar samma språk som bankerna. Där fyller Toborrow ett viktigt behov. 
 
 

Hur kommer lånet hjälpa företag till fortsatt utveckling?

- Vi tog lånet till att bygga om ett kontor så det skulle passa vår verksamhet. En investering som för oss innebär mycket bättre arbetsmiljö, ett sätt att lättare attrahera personal samt effektivisera arbetet.
 
 

Vad behöver man generellt finansiering till i branschen?

- Det är svårt att finansiera utveckling av egna format och filmer i vår bransch. Detta är något vi kontinuerligt kämpar med. 
 
 

Har du några tips till andra företagare på hur de ska tänka kring att utvecklas? 

- Svår fråga att generalisera men spontant är att arbeta med rätt personer runt sig ett klyschigt svar men jag tror starkt på detta. Vill addera att det är lika viktigt att omringa sig med bra partners i form av leverantörer och kunder, det brukar bli både lättare och resultera i ett bättre resultat.
 
 
Tack för att ni delar med er och stort lycka till med företaget! 
 
 

Taggar: Företagslån, Toborrow, Crowdlending, Intervju