”Jag började låna ut delar av mitt fria kapital i mitt eget aktiebolag genom Toborrows plattform för 4 år sen.”

Posted by Emma on 2018-08-16 18:07

Lästid: 2 minuter

Andreas har en bakgrund från media och reklambyrå-branschen där han arbetat som VD och CFO på olika små företag och stora koncerner. Sen 5 år är han en fristående konsult till snabbväxande bolag. Andreas började låna ut delar av sitt fria kapital i sitt egna aktiebolag genom Toborrows plattform för 4 år sen, när Toborrow var ganska ungt.

-Det gör att jag dels får lite ränta på mitt företags “bankkonto” och jag kan hjälpa andra företagare i Sverige att växa.

På vår hemsida kan du som långivare helt själv läsa om företaget som söker finansiering och bilda dig en egen bedömning. Hur tänker du som företagslångivare kring vilket företag du vill investera pengar i?

“Jag har rekommenderat ett antal snabbväxande företag att låna via Toborrows plattform”

facewbookandreas

-Jag har rekommenderat ett antal snabbväxande företag att låna via Toborrows plattform och när det är företagare som jag känner så brukar jag låna ut till väldigt låga räntor, mer för att hjälpa till faktiskt. I och med att jag huvudsakligen lånar ut via mitt eget aktiebolag tycker jag risken att förlora pengarna minskar. Eventuella förluster hamnar som kreditförluster i mitt bolag.

Andreas fortsätter,

- Men det viktigaste parametrarna när jag lånar ut och gör min riskbedömning är de kreditbetyg Toborrow sätter men om det är återkommande Toborrow-företag så tycker jag risken är ännu mindre. Något alla företagare bör se över är den faktiska kostnaden för sin checkkredit. Den har ofta en hög avgift oavsett huruvida man använder checkkrediten eller ej.

Vill du också bli långivare och stötta småföretag?

Klicka här och läs mer.

Taggar: Investera, Toborrow, Crowdlending, Intervju