Investera utanför en skakig börs

Posted by Emma on 2018-10-16 09:38

Sommarens rapporter på börsen skakade om kurserna rejält på många håll och volatiliteten stiger. Alternativa investeringar används oftast för att minska risken i sparandet eftersom de har en låg samverkan med vad som händer på aktie- och räntemarknaderna. På så vis kan de också ge chans till en ökad avkastning. Många går ut med rekommendationer att sprida sina risker och inte lägga allt i samma korg, diversifiera ditt sparande i SME-lån. 

 
Två fördelar med alternativa investeringar:  

  • Du slipper korrelationer mot en skakig börs. 
  • Du sprider riskerna genom att investera på olika marknader. 
     

Investera i SME- lån 

Komplettera din investeringsportfölj med riskspridning och olika investeringsval. Vill du diversifiera ditt sparande och ta ett kliv från volatilitet från börsen kan investeringar i SME-lån vara något för dig. Men vad menas med att investera i SME-lån? 

Låna ut pengar direkt till företag som vill växa. Istället för att lägga in dina pengar på banken, som sedan i sin tur lånar ut dina pengar till företag och ”projekt”. En snabbväxande investeringsmodell där privata investerare, företag OCH institutioner finansierar lån till företag och andra privatpersoner. På Toborrow kan du investera i det förstnämnda. Genom att investera pengar i växande småbolag får du en möjlighet till avkastning upp till 10 %. Du bestämmer själv vilket företag, belopp och till vilken ränta du vill låna ut.  

 

Läs även :  

“Att göra investeringar med bra avkastning och samtidigt skapa samhällsnytta är något många av oss funderat på hur vi kan uppnå. Det är ju inte utan anledning som exempelvis etiska eller hållbara fonder fortsätter att växa.” 

Fredrik EkströmStrategic Partner Manager 

 
Bra att tänka på:  

Gör alltid en grundläggande analys själv innan du investerar dina intjänade pengar. Sprid riskerna, återinvestera avkastningen och var långsiktig. 

 

Lycka till med dina investeringar!

 

 

Taggar: Företagslån, Investera, Toborrow, Crowdlending, Finansiering