Idag är min huvudsakliga strategi att låta kapitalet arbeta - så nu har jag en mycket bredare spridning.

Posted by Emma on 2019-01-23 13:23

Tommy är uppvuxen i en arbetarfamilj i sydöstra Norge. Även om ingen i hans min familj eller nära umgängeskrets hade erfarenhet av att driva eget drömde han om att någon gång i framtiden ha ett eget företag. 

 

- Min sambo Lise:s flickdröm var att äga sin egen häst. Några år efter att vi flyttade till Hälsingland tillsammans med våra två söner slog Lise och jag ihop våra barndomsdrömmar och startade Caflin AB som till en början hade uppfödning av dressyrhästar som enda verksamhet. I början drev vi Caflin AB bredvid våra heltidsjobb. Under åren har vi stegvis lämnat våra anställningar och jobbat mer och mer via vårt eget företag. I dag är den huvudsakliga verksamheten företagsutveckling och då i första hand att stödja personer på deras väg att starta eget företag. Givetvis finns hästarna kvar och varje vår/sommar kommer två-tre nya dressyrtalanger till världen hemma på gården.

 

Berätta lite om din bakgrund till investeringar och tankar framåt. 

 

- Jag har alltid varit intresserad av ekonomin, investeringar, aktier och liknande. Tidigare var det ju för ”sådana som mig” endast de stora börserna som var tillgängliga plattformar om man önskade investera. Och visst har jag handlat aktier via det lokala bankkontoret i sin tid, men det var innan dagens teknologi fanns. Idag finns det ett fantastiskt smörgåsbord av investeringsmöjligheter. Jag älskar nytänkande lösningar som utmanar de traditionella systemen och som samtidig ger den enskilda människan möjligheten att både påverka samt ta del av investeringsmöjligheter som historiskt sätt varit tillgängliga för endast ”eliten”. 

Tommy fortsätter,  

- Jag hittade Toborrow för snart tre år sedan i samband med att jag höll på att förbereda ett block om finansieringslösningar till en starta eget kurs. Även om Toborrow inte förmedlar lån till startup-bolag fattade jag intresse för konceptet och introducerade Toborrow för deltagarna på kurserna. För att lära mig mer hur det fungerade var det givet att själv börja investera och låna ut kapital via Toborrow. Och som sagt, jag älskar lösningar som är nytänkande och som utmanar; utöver att jag via Toborrow faktiskt får en ränta på mina sparade pengar så utmanas bankerna. I tillägg ges entreprenörskapet en möjlighet att växa och utvecklas oberoende av de som idag kontrollerar vårt ekonomiska system. I love it!

 

"Idag är min huvudsakliga strategi att låta kapitalet arbeta så nu har jag en mycket bredare spridning."

 

Tommy fortsätter, 

- Till en början investerade jag endast i företag med ”lokal förankring” för att stödja deras tillväxt eller i företag inom vissa branscher. Idag är min huvudsakliga strategi att låta kapitalet arbeta så nu har jag en mycket bredare spridning på mina investeringar och ser mer på vilka chanser jag har för att mina bud blir en del av det beloppet som lånas ut efter avslutat auktion. På så sätt får jag även en bredare riskspridning i min portfölj.

 

Stort lycka till med dina investeringar och tack för att du delade med dig!

 

  

Taggar: Företagslån, Toborrow, Crowdlending, investeringsstrategi, ränteplacering