”Hoppas kunna bidra till att svenska mikroföretag får möjlighet att växa.”

Posted by Emma on 2018-08-16 18:05

Lästid: 2 min

Thomas är en, om han får beskriva sig själv, polyglott med intresse för teknik och sparande. Närmar sig 40 med raska steg men lämnat ålderskrisen bakom sig. Han bor med sin sambo i storstad och arbetar med samhällsfrågor. Hur hamnade han på Toborrow?

- Upptäckte er tjänst via Twitter. Att ni hade Bonnier AB i ryggen liksom tjänstens interface gav mig tillräcklig trygghet för att jag skulle våga prova på tjänsten. Just trovärdigt interface, inklusive transparensen kring hela utlånings-processen och återbetalningen ska inte underskattas och är något flera av era konkurrenter saknar.

thomas

 

”Att spara är att ge sitt äldre jag lite mer frihet.”


- Att spara är att ge sitt äldre jag lite mer frihet. Sparandet behöver sedan omvandlas i investeringar. Dels för att inflationen, om än låg just nu, inte ska nalla på mitt kapital, dels för att andra kan göra mer nytta av mitt överskott än jag kan. Vad gäller typer av investeringar kör jag billiga breda indexfonder kryddade med lite P2P lån. Kör indexfonder för att jag, av både erfarenheter och studier, vet att jag inte kommer att presentera bättre än index på långsikt. 

 

”Hoppas kunna bidra till att svenska mikroföretag får möjlighet att växa”


-Eftersom att Toborrow var ganska nytt när jag investerade för första gången, började jag i mycket liten skala. Har växlat upp lite sedan dess, och investerat i en majoritet av lånen som erbjudits. Eftersom det både tar tid och energi att sätta sig i varje enskilt lån, sprider jag istället mina ägg genom att investera i princip samtliga lån. Skapar på så sätt en slags företagsobligationsfond. Kanske hade varit enklare att investera i en sådan, men Toborrow blir det ändå ett litet aktivt investeringselement och så hoppas jag kunna bidra till att svenska mikroföretag får möjlighet att växa.

 

Läs mer om hur du som sparare kan stötta småföretag i sin utveckling samtidigt som du har möjlighet till avkastning på din investering.

 

Taggar: Investera, Crowdlending, Intervju, Investerare