“Finansiering måste vara dubbelriktad och Toborrow är ett bra steg i den riktningen.”

Posted by Emma on 2018-10-01 09:38

Företaget Naturmedicinteamet Cindy Stoa AB drivs av Cindy Stoa och Fredrik Jirholm. De erbjuder hälsoundersökningar och hjälper människor att optimera sin hälsostatus. Cindy är legitimerad sjuksköterska och förutom en mängd labbinstrument använder hon blodmikroskopi för att maximera utfallet.  

-Företaget drivs av min fru och mig och fördelningen är att hon arbetar aktivt i bolaget medans jag är den som gör bokföring och har det övergripande ansvaret. Vi utför blodmikroskopi både genom mörkfält och torkat blod. Våra kunder är allt från sjuka människor som upplever att den konventionella vården inte hjälper dem till elitidrottare som vi optimera sina resultat.  

 Fredrik fortsätter, 

-Min fru och jag driver företaget sedan många år. Det är ett av våra tre företag och vi har under de senaste 5 åren jobbat hårt för att hitta den perfekta kombinationen i verksamheten. Vi har kommit långt och är nu i ett stabilt tillstånd med låg riskutsatthet. 
 

Hur kom du i kontakt med Toborrow? 

-Jag var ute och letade alternativ finansiering eftersom jag hade en kredit som inte var så fördelaktig. Vårt företag har gjort en investering i ett annat företag och det var detta som vi hade finansierat. Av en händelse trillade jag över Toborrow och började undersöka plattformen närmre. 
 

“Numera håller jag själv koll på alla nya budgivningar för att se när det är dags att själv investera.”  

-Jag tycker modellen är unik och spännande. Numer håller jag själv koll på alla nya budgivningar för att se när det är dags att själv investera. Jag kommer definitivt att göra det inom en ettårsperiod. Vi har kunnat lösa ett stort lån och mer än halverat räntesatsen. Tack vare detta får vi ett större utrymme och kassalikviditeten påverkas positivt. 
 

Vad behöver man generellt finansiering till i branschen och vilka typer av problem upplever du med finansiering? 

-Finansiering behövs oftast vid någon form av investering eller vid en temporär nedgång i kassaflödet. Bankerna i dag blir tuffare och tuffare. De vill hela tiden ha hängslen och livrem samt att de ändå tar väldigt bra betalt. Finansiering måste vara dubbelriktad och Toborrow är ett bra steg i den riktningen.

 

Läs mer om Toborrow

 

Taggar: Företagslån, Toborrow, Crowdlending, Intervju, Företag