Företagare tipsar företagare.

Posted by Emma on 2018-09-24 17:26

Företagare tipsar företagare är en intervjuserie där företagaren delar med sig av inspiration och tips för att fortsätta utveckla och driva din verksamhet framåt. Först ut är företaget Gococo Sportswear. 

Annie och Linnéa Wennergren driver det nishade sportstrumpvarumärket Gococo som grundades 2010. De är tvillingsystrar och i grunden elitseglare som hade en vision om att kunna driva eget företag för att kunna satsa vidare på sin idrott. 

Kan du ge fem tips till andra företag som driver en onlinebutik?

  1. Hitta rätt e-handelsplattform för dig och din produkt! Det finns en uppsjö av olika e-handelsplattformar där ute och sen finns möjligheten att bygga din egna från scratch. Hitta den som passar dina kunskaper och din produkt bäst. Väljer du en avancerad e-handelsplattform där du behöver en utvecklare vare gång du skall göra en ny banner så kan det bli dyrt. A och O är att e-handelsplattformen även går att optimera på mobil och surfplatta!

  2. Hur funkar din produkt att sälja via en webbshop? Vissa produkter kräver mycket mer information och kundservice vilket kan vara dyrt och tidskonsumerande. Även viktigt att tänka igenom hur man enkelt och billigt kan frakta order och hur man hanterar returer. Har man en produkt med en hög returgrad så kan det bli väldigt dyrt både i fraktkostnad och i tid för administration.

  3. Hur skall du driva trafiken! Många lurar sig och tror att det är lätt att driva en webshop men kom ihåg att det finns inget som kommer promenera förbi ditt skyltfönster, utan för att driva trafik in i butiken krävs mycket arbete och kan ibland vara kostsamt. En bra grund i webshoppens SEO är en hygienfaktor, men det finns även andra vägar. Hitta samarbetspartners som kan länka och skriva om din shop, intressanta nyhetsbrev och jobba aktivt med social media både med annonsering och organiskt innehåll. Det är ett krävande jobb men är superviktigt i dagens utbud.

  4. Bli specialist på din egna butik! Det är lätt att tro att man kan köpa in alla tjänster, och visst det är vettigt att inse sina egna begränsningar. Man kan inte vara expert på allt, men om man lägger ut allt på konsulter så kommer det bli väldigt dyrt. Jobbet tar aldrig slut och man blir aldrig färdig med en webshop så man måste kunna sin butik utan och innan.

  5. Lär dig att använda verktyg som finns för att underlätta din vardag! Exempelvis är Google Analytics och Mailchimp två program som hjälper oss att förstå vår verksamhet och driva trafik.

Läs mer om Toborrow

 

 

Taggar: Företagslån, Toborrow, Crowdlending, Finansiering