“Emelie kom i kontakt med Toborrow under ett event och såg direkt en chans att växa tillsammans med långivarna”

Posted by Emma on 2018-08-16 17:58

Lästid: 3 minuter

Emelie Sellberg VD och en av grundarna för Rent-A-Plagg har tillsammans med sin man drivit företaget i nyligen fyllda 4 år. Hon har vuxit upp med föräldrar som drivit eget i hela hennes uppväxt och tillslut blev det hennes tur.

 

”Jag har sedan jag varit liten velat driva eget. Frågan var bara vad?”

 

När Emelie stod tillsammans med sin man i liftkön och såg bristen på skidkläder väcktes iden – att ge fler möjligheten att vistas i vår fantastiska natur året runt! Solen sken och Emelie stod tillsammans med sin man i liftkön. Runt om sig såg de personer med blandad kvalitet på skidkläder. Några åkte runt i jeans och andra var helt stylade i dyra skidkläder.

– Jag har sedan jag varit liten velat driva eget. Frågan var bara vad? Vi såg behovet av att inte äga skidkläder men ändå kunna bära dem. Där hade vi det!

 

rentaplaggtoborrow

Fotocred: Darren Hamlin

 

”Till oss kan man komma i underkläder – vi har allt man behöver för att ta sig ut på fjället, året runt.”

 

– Till oss kan man komma i underkläder – vi har allt man behöver för att ta sig ut på fjället, året runt. Både jag och min man vill ge möjligheten för fler att vistas i vår fantastiska natur året runt och vet att bra kläder och utrustning gör stor skillnad för upplevelsen. Vi hyr ut kläder och utrustning för friluftsliv och skidåkning från märken som tar socialt och miljömässigt ansvar. Vi är baserade i Åre, där vi än så länge har vår största kundkrets, men vi skickar även våra produkter över hela landet och våra kunder reser över hela världen.

Emelie kom i kontakt med Toborrow under ett event och såg direkt en chans att växa tillsammans med långivarna, vilket var den bidragande anledningen till att hon ansökte om lån. Lånet gav företaget en extra knuff och skapade nya samarbeten och även ett utvecklande av redan befintliga samarbeten. Dessutom har Rent-A-Plagg nu även ett lager där de får in produkter från olika samarbeten så som Lundhags, Klättermusen och Bergans of Norway.

Beskriv dig själv med 4 ord

– Jag skulle nog säga att de fyra orden som beskriver mig bäst i både arbetssammanhang och privat skulle vara: hybris, feminist, envis och orädd.

 

Kan du ge några tips till den som vill starta eget?

– Mina bästa tips till den som vill starta eget skulle i så fall vara: ge det lite tid – för det tar tid, värdesätt det personliga mötet med personer, bygg upp en kundgrupp, få andra att tro på idén lika mycket som du gör och det sista är kör bara!

 

Hitta någon som tror på din idé lika mycket som du gör. Läs mer här!

 

Taggar: Företagslån, Toborrow, Crowdlending, Rent-A-Plagg, Intervju