Höj ditt företags kreditbetyg - 5 saker att tänka på

Posted by Emma on 2018-12-12 10:02

Lästid: 3 minuter

Din kreditvärdighet är ett mått på dina förutsättningar att kunna betala tillbaka dina lånade pengar till långivaren. På Toborrow tilldelas du en riskklass från A-C när ditt lån publiceras på plattformen och blir synligt för vårt investerarnätverk. Hur ska du tänka och vad kan du påverka för att ditt kreditbetyg ska bli bättre nästa år? Vi har listat några tips.  

 1. Sköt dina betalningar.  
  Det är väldigt viktigt att vara noggrann med företagets betalningar så att ni inte får betalningsanmärkningar. Detta gäller särskilt skatten eftersom det snabbt kan leda till en betalningsanmärkning. Sätt upp ett strukturerat system eller hanterande av fakturorna så att inget ramlar mellan stolarna. Är det mycket fakturor kan det vara lätt hänt, speciellt om det både är digitala och pappersfakturor. Får ni betalningsproblem för en dialog med din/dina kreditgivare för att tillsammans hitta en lösning. Det är lättare att få till en avbetalningsplan än du tror. Det sämsta du kan göra är att bara strunta i att betala. 

 2. Fakturera i tid.  
  Se till att fakturera i tid för att undvika problem med den egna kassalikviditeten. I samband med leveransen bör du skapa och datera fakturan. Det kan vara bra att tänka på om du vet att fakturan ska skickas vid ett senare tillfälle. Fakturan bör dock skickas så snart som möjligt, det är ju bättre om du har pengarna på ditt företagskonto så att du exempelvis kan betala dina fakturor.
   
 3. Jobba långsiktigt.  
  Bygg upp en långsiktig strategi och vilka mål ni har. Hur arbetade ni detta året och kommer ni arbeta likadant nästa år. Vilka intäkter och utgifter hade företaget och har ni nya intäkter eller utgifter nästa år.
   
 4. Undvik att söka krediter hos flera olika kreditgivare samtidigt 
  Varje gång du söker en kredit tas det en kreditupplysning på ditt bolag. Flera kreditupplysningar på kort tid påverkar bolagets kreditbetyg negativt.

 5. Ha koll på din privatekonomi 
  Hur du sköter din privatekonomi spelar också roll för ditt kreditbetyg. Privata            betalningsanmärkningar och skuldsaldo hos Kronofogden kan påverka ditt kreditbetyg negativt. 


Lycka till med att växa ditt företag - vi hejar på dig!

 

Har du frågor till våra kreditgivare? Tveka inte att höra av dig till oss via chatten eller ringa. Vi hjälper dig!

 

 

Taggar: Företagslån, Toborrow, Crowdlending, Företag, kreditbetyg, riskklass